Vlietstreek

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kom in actie tegen onrecht tijdens Amnesty’s Write for Rights (Voorburg)

10 december 2022/10:30 -16:00

Doe mee met de grootste schrijfactie ter wereld en kom in actie tegen onrecht. Amnesty Voorburg vraagt inwoners om mee te schrijven tijdens de Write for Rights actie van Amnesty International. Write for Rights vindt plaats op zaterdag 10 december van 10.30 tot 16.00 uur in de Voorhof van de Oude Kerk te Voorburg aan de Herenstraat 77. Iedereen is welkom om mee te schrijven en brieven te ondertekenen.

Write for Rights Amnesty
Tijdens Write for Rights komen we ieder jaar rond 10 december in actie voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. We sturen honderdduizenden brieven naar koningen, ministers en presidenten en vragen hun een einde te maken aan onrecht. Ieder jaar levert dat succes op. Activisten komen vrij, discriminatie stopt, daders worden berecht. In de afgelopen jaren hebben de brieven die tijdens Write for Rights werden geschreven talloze levens veranderd van slachtoffers.

In actie voor dappere activisten
Dit jaar schrijft Amnesty voor dappere activisten die onze steun hard nodig hebben. Zo voert Amnesty onder anderen actie voor Vahid uit Iran. In 2017 en 2018 demonstreerde Vahid op een vreedzame manier tegen ongelijkheid en politieke onderdrukking in zijn land. Daarvoor werd hij gearresteerd en tot 33 jaar gevangenisstraf en 74 zweepslagen veroordeeld. Vahid werd gemarteld om hem misdrijven te laten bekennen die hij niet heeft gepleegd. Hij zit nog steeds in eenzame opsluiting. Zijn broers Habib en Navid demonstreerden ook vreedzaam. Habib kreeg dezelfde straf maar is nu vrij. Zijn andere broer, Navid, werd geëxecuteerd. We vragen om Vahids vrijlating.

We schrijven ook voor Cecillia, Joanah en Netsai, die deelnamen een demonstratie tegen de regering. Ze werden gearresteerd, met een zak over hun hoofd in een auto geduwd en naar een plek buiten de stad gereden. Daar werden ze gruwelijk mishandeld en seksueel misbruikt. Nadat ze enkele daders van de aanval hadden geïdentificeerd, werden de vrouwen aangeklaagd. Ze zouden de beschuldigingen van seksueel geweld hebben verzonnen. Op dit moment loopt de rechtszaak. Als ze worden veroordeeld riskeren ze een jarenlange gevangenisstraf.

Gegevens

Datum:
10 december 2022
Tijd:
10:30 -16:00
Evenement Tags:

Organisator

Amnesty Leidschendam- Voorburg
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Oude Kerk Voorbrug
Herenstraat 77
Voorburg, 2271 CC Nederland
+ Google Maps
×